De många mysterierna i Shakiras karriär

Det finns många ouppklarade mysterier i Shakiras karriär. Frågan är om vi någonsin kommer få svar på dem?

1. Musikvideon till Eyes Like Yours

Det finns många engelska versioner av Shakis äldre låtar som aldrig släppts. Eyes Like Yours lyckades komma med på Laundry Service, men när den spelades in, runt 98-99, gjordes en musikvideo till den samtidigt som de spelade in videon till Ojos Así.

/>



Detta klippet hamnade på en CD-ROM under LS-eran. Varför, och var resten av videon finns, är ett mysterium.

2. Engelska demos till ¿Dónde Están Los Ladrones?

Vi har Ojos Así på engelska. Vi har sett Inevitable live på engelska ett par gånger. Vi har även den engelska texten till Ciega, Sordomuda. Den är dock inte validerad. 
Nyligen läckte den engelska versionen av Estoy Aquí - "I Am Here". Troligen finns demos på engelska till de flesta av Shakiras pre-Laundry Service-låtar, men var de är är oklart.

3. Den mystiska ¿Dónde Están Los Ladrones?-promokonserten

Någon gång under DELL-tiden när Shaki fortfarande hade svart hår höll hon en promo-konsert för albumet. Det ryktas om att detta var hennes första konsert tillsammans med Tim Mitchell (hennes f.d producent). Vi har Estoy Aquí och Tú från den konserten och som man kan höra är det 100 % live, och det är det enda framträdandet av albumversionen av Tú (utan piano-introt).
Detta leder oss till ett elektroniskt presskit, också släppt för DELL:



När Shak börjar tala om Ojos Así runt 1:26, visas klipp från konserten när hon sjunger OA. Trots att klippen är dubbade med albumversionen är det tydligt att konserten är live (med tanke på Estoy Aquí). Klippen visar hur Shaki dansar till Ojos Así, mer än hon dansar den till softare MTV Unplugged-versionen. Kan den här konserten vara den enda liveuppträdandet av albumversionen av Ojos Así? Det är den enda konserten som filmats men fansen aldrig sett.

4. She Wolf-proceduren

Förväntningarna inför She Wolf var gigantiska. Två år av rykten och bilder av Shak i studion gjorde oss nervösa och förväntningsfulla. She Wolf Hunter-bloggen gav oss ledtrådarna medan releasedatumet närmade sig, och sedan, efter att den första singeln släpptes...stannade allt av. Did It Again släpptes aldrig i USA, Give It Up To Me kom från ingenstans och försenade releasedatumet i USA med en månad. Gypsy och Long Time var baserade på gamla demos av andra artister. Why Wait, en av de starkaste låtarna, som troligtvis skulle blivit en singel pga av sin inkludering under promoturnén, släpptes aldrig. De två låtarna både Shak och fansen älskade, Mon Amour och Men In This Town, ignorerades helt.
Vi såg också en annan tracklista, utan Mon Amour men däremot med "Send Me An Angel" och "Devotion" (möjligtvis den engelska versionen av Devoción".
Vad hände med albumet som Shak tyckte var hennes mest kreativa någonsin?

5. Sale El Sol-turnén

Sale El Sol-turnén började som Shakis kanske mest lovande turné någonsin: nya versioner av låtar, uppträdanden av nya singlar, fantastiska nya effekter och danser....Men medan turnén pågick började saker förändras. Låtar delades på mitten (Ojos Así, Las De La Intuición), om de inte togs bort helt (Underneath Your Clothes, Si Te Vas, Gordita) och showens huvudeffekt, den stora masken, fanns inte alltid med.
Och vad hände med "The Earthly Delights Tour"?

6. Amulet
Vi såg bilder av parfymen, och det finns bilder från dess presskonferens. Men vad hände med Amulet? Den skulle ha sålts redan 2009, men ingen har sett till den.

Amuleto Shakira for women


7. No Creo i Ciega, Sordomuda

I slutet av videon till Ciega, Sordomuda ser vi början på No Creo-videon. Detta är mycket märkligt eftersom No Creo filmades 2000, ett år efter Ciega, Sordomuda.

8. Okända låtar
Jag nämnde engelska demos förut, men det finns även många okända låtar listade på BMI:

-Anywhere everywhere - Whenever Wherever?
-Bad weather
-Enough heaven to cry
-Hablame - såld till Alejandro Fernandez
-I don't wanna feel
-Katazititai 
-Make you blue
-Mongoose snake - gissar på gitarrintrot till Tour of the mongoose
-One - möjligtvis The One?
-Peace on Earth
-Peca me
-Prefiero - Pepsi-sång från 2002, alternativ titel är Pide Mas
-Resignación - Lo Imprescindible?
-Roll With It
-There's a time - The Day And The Time?
-Understanding
-Vamos
-We'll Never Know
-When You're Gone
-If life is a river
-Our Image


Peace out! :)

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback